1

Téma: Ipad pro výuku AJ

Ahoj,

ráda bych poprosila o pár rad a informací. Mám jednu ze starších verzí netbooků a přemýšlela jsem o nějakém jiném kvůli práci. Učím aj ve firmách a baterka už nedrží a je navíc těžky. Internet mě ale přivedl na myšlenku ipadu i jako prostředku pro zpestření výuky aj. Myslíte, že by se opravdu dal takto uplatnit? Skupinky jsou většinou max po 6lidech, tak je otázka, jestli to není na jeden ipad moc. Šlo by o nějaké video v aj - např. z youtube. Plus bych potřebovala zobrazit učebnice v pdf a dokumenty wordu. Předpokládám ale, že bude vkaždém případě nutné připojení k internetu - to by snad ve firmách neměl být problém,ale kdyby ta možnost nebyla je ipad vůbec k použití? Díky za info.

Doma bych ho ještě použila na net a hry a hlavně pak během cestování.

2

Re: Ipad pro výuku AJ

Myslím si, že jeden iPad na šest lidí je málo. Učebnici angličtiny mám v iPadu staženou z Ulozto, aplikace iBooks vám bez problému přečte pdf dokumenty. Do iPadu se dají pro zpestření výuky stáhnout různé materiály v angličtině, knihy, písničky, např. i vánoční koledy, noviny v angličtině atd. Já se učím slovíčka a výslovnost na aplikacích pro děti, je tam např. i přiřazování obrázků ke slovům, skládání slov atd.

3

Dobrý den,
nemohla byste uvést seznam aplikací, které využíváte pro studium ANG. Píšete že se slovíčka učíte pomocí obrázků atd.
Moc děkuji pomohlo by mi to.

Eva75 napsal:

Myslím si, že jeden iPad na šest lidí je málo. Učebnici angličtiny mám v iPadu staženou z Ulozto, aplikace iBooks vám bez problému přečte pdf dokumenty. Do iPadu se dají pro zpestření výuky stáhnout různé materiály v angličtině, knihy, písničky, např. i vánoční koledy, noviny v angličtině atd. Já se učím slovíčka a výslovnost na aplikacích pro děti, je tam např. i přiřazování obrázků ke slovům, skládání slov atd.

4

Jeste by me zajimalo,jestli ipad precte i pdf naskenovane ucebnice. U Kindlu je s tim problem.diky

5

ipad precte obrazky...coz jsou vlastne naskenovane pdf ucebnice

 Ipod Shuffle 4th
 Iphone 4 16GB - iOS 5.0.1 JB+UNLOCK
 Ipad 2+3g 16GB - iOS 5.0.1
 Mac Mini 2011 i5 2,3 GHz, 8GB RAM, 500GB HDD, OS X Lion

6

super, diky za info.

7